VOLG ONS OP:

trainingen &
workshops

Centrum Onderwijs Mediation

tweedaagse training

train de trainer peermediation

Ben jij enthousiast over peermediation en zou je dit willen invoeren op jouw school of scholen willen begeleiden bij het invoeren van peermediation? Dan is deze tweedaagse train de trainer peermediation iets voor jou! 

Peermediation

Peermediation – ook wel leerlingbemiddeling genoemd – is mediation door leerlingen. Peermediators begeleiden als onpartijdige bemiddelaars andere leerlingen bij het oplossen van hun ruzies of conflicten. De peermediators zijn verantwoordelijk voor het proces, níet voor de oplossing. Zijn worden speciaal opgeleid om dit te kunnen doen. 

Hoe jíj deze leerlingen kunt opleiden tot peermediators en hoe jíj dit project op school kunt implementeren, leer je in deze tweedaagse train de trainer peermediation.

Resultaat

  • Je bent vertrouwd met het stappenplan peermediation
  • Je kunt leerlingen opleiden tot peermediator
  • Je kunt coördinatoren peermediation, docenten, en andere verwijzers een training peermediation geven
  • Je kent de voorwaardelijkheden voor het succesvol invoeren van peermediation op een school. (Denk aan het beschikbaar stellen van mensen en middelen, het faciliteren van opleiding, het aanwezige pedagogisch klimaat e.d.)
  • Je kunt coördinatoren peermediation begeleiden en adviseren bij de inrichting van het peermediationproject op hun school.


Voor wie:

Voor enthousiaste onderwijsmensen die willen weten wat peermediation nu eigenlijk inhoudt en/of die het op hun school willen invoeren. En voor mediators die scholen willen begeleiden bij het invoeren van peermediation.

Die data zijn 13 en 14 mei 2024 in Groenekan (onder de rook van Utrecht). Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar. 

inschrijven nieuwsbrief