Trainingen

trainingen 650 x 400Naast (peer)mediation biedt het COM ook trainingen aan die gerelateerd zijn aan mediation, bemiddeling, conflicten, enz. Hieronder vindt u een voorbeeld van een workshop voor teams.
Daarnaast kunnen wij op uw verzoek een training maken die aan uw specifieke eisen voldoet. Wij verzorgen deze trainingen op basis van een in-company arrangement. Indien u geïnteresseerd bent, kunt u dat melden via het formulier en één van onze trainers neemt contact met u op om uw vraag te bespreken.

Een voorbeeld:

Workshop Conflictherkennig en Conflicthantering
Deelnemers: team docenten / leerkrachten / schoolteam
Duur: 4 uur

Inhoud:
Docenten/Leerkrachten krijgen met enige regelmaat te maken met onenigheid in hun school. Kritische of mopperende ouders komen steeds vaker voor. Daarnaast is samenwerken met collegae niet altijd makkelijk en steeds vaker is er sprake van een dreigend conflict in de school.
Leraren communiceren dagelijks met kinderen, hun ouders en collegae in hun omgeving. Maar hoe doe je dat als je zelf bekritiseerd of aangeklaagd wordt? Waar moet je op letten?
De workshop ‘Conflictherkenning en mediationvaardigheden’ geeft handvatten hoe om te gaan met de kritische medemens en het dreigende conflict. Gespreksvaardigheden worden besproken en geoefend in deze praktisch gerichte cursus.

Doelen:
Bewustwording van een dreigend conflict en/of klacht.
Pro actief handelen ter voorkoming van conflict en/of klacht.
Inzicht in stadia van zich ontwikkelende conflict.
Hanteren van gesprekstechnieken bij conflictueuze discussies.

Programma:
Theoretisch deel / Interactief deel / Praktische oefeningen;
Indien gewenst wordt er gebruik gemaakt van eigen ervaringen van de deelnemers.

Kosten: € 450,00

Trainer: COM lid, mediator