Sandra Elzinga

Meer over Sandra Elzinga

Specialist inMediation
AchtergrondWie ben ik?

Leren en ontwikkelen van leerlingen zou centraal moeten staan in het onderwijs. Vaak worden we in het onderwijs afgeleid van het primaire proces. Als docent, trainer, coach en mediator probeer ik de focus terug te brengen naar het lesgeven.

Als docent biologie (VO en HO) heb ik ruime ervaring opgedaan voor de klas. Ik weet hoe geweldig het is voor de klas maar ook hoe moeilijk soms. Ik ervaar hoe leerlingen kunnen reageren, hoe collega’s onder druk functioneren en dat elk jaar hetzelfde proces weer opnieuw begint. Dat laatste is een zegen maar ook een valkuil. Vooral in relaties. Kwesties worden niet opgelost en onderliggende conflicten blijven lang onder het oppervlakte sluimeren tot er een uitbarsting komt. Dit was voor mij de reden om me meer te gaan richten op het coachen en begeleiden van medewerkers in het onderwijs.

Wat doe ik?

Als coach help ik de focus terug te brengen op het doceren en als trainer kan ik helpen om didactische aanpassingen te maken. Als mediator probeer ik kwesties tussen collega’s te helpen oplossen zodat de rust weerkeert en we weer aandacht kunnen geven waar ons hart ligt: lesgeven.

Wat kan ik voor u betekenen?

Omdat ik werk in het onderwijs zijn collega’s snel op hun gemak bij mij en durven mij de verantwoordelijkheid te geven van gesprekspartner in hun conflict. Door mijn onpartijdigheid en begripvolle instelling komen de deelnemers in een veilige sfeer tot een gesprek. Mijn manier van vragen stellen helpt om te komen tot begrip en een gemeenschappelijk belang. Met elkaar proberen we te komen tot een bevredigende oplossing voor beide partijen.
Locatie
Telefoon06-24224843
Email sandra@betaonderwijsopmaat.nl Button contact
Websitewww.betaonderwijsopmaat.nl