Mieke Gondrie

Specialist in
AchtergrondAls ambulant begeleider in het onderwijs in Hengelo in Twente heb ik regelmatig te maken met conflictsituaties. Ik zie welke gevolgen conflicten kunnen hebben op relaties, de werkzaamheden en het welbevinden van collega’s, ouders en leerlingen. Daarbij constateer ik steeds met pijn in mijn hart: Het kind is altijd de dupe. Het komt het kind ten goede als de betrokken volwassenen naar overeenkomsten zoeken. Dat ouders en leerkrachten onderling, ondanks verschillen in inzicht, algemene delers vinden. Begrip van elkaars omstandigheden en beweegredenen maakt dat partijen weer dichter bij elkaar komen. Het voelt goed daar steeds weer aan bij te kunnen dragen!

Op de scholen in Twente werk ik bij conflicten tussen leerlingen graag met peermediation, een bemiddelingsvorm voor en door leerlingen die veel voordelen biedt.

Conflict is pas opgelost als twee partijen tevreden zijn met de oplossing

Hoe werk ik
Als mediator werk ik al een aantal jaren in Hengelo, Enschede en Twente bij bedrijven, de overheid en op scholen. Vaak hoor ik terug van klanten dat ik makkelijk benaderbaar ben en een mensen-mens. Klanten voelen zich bij mij snel op hun gemak. Dat is belangrijk als het erom gaat uw verhaal vrijuit te kunnen vertellen. Mediation betekent voor mij, u en degenen die bij het conflict betrokken zijn weer bij elkaar brengen. Door zonder oordeel te luisteren, door te vragen, snel tot de kern van het probleem te komen, verdraagzaamheid te stimuleren en u aan het denken te zetten. Daarbij ga ik voortvarend en vasthoudend te werk zodat u snel ervaart dat er daadwerkelijk iets gebeurt. Als er bij echtscheidingsmediation en familiemediation kinderen betrokken zijn besteed ik aan hen extra aandacht.
LocatieHengelo
Telefoon06- 41194013
Email info@gripopconflict.nlButton contact
Websitewww.gripopconflict.nl