Ardi Roelofs

Meer over Ardi Roelofs

Specialist inMediation
AchtergrondWie ben ik?

Wanneer ik benaderd word voor een mediation, is er een situatie ontstaan waar men als verstandige mensen dacht uit te komen. Misschien kost dat inmiddels teveel energie, lukken de gesprekken niet meer of heeft de bedrijfsarts het advies voor mediation gegeven. Ik realiseer me altijd weer dat het een hele stap kan zijn om vervolgens in mediation gaan. Niet alleen omdat men samen naar een oplossing wil zoeken, maar zeker ook omdat het vaak gaat over een lastig aspect in het werkende leven; iets wat liever in de schaduw blijft.
Anderen zeggen over mijn manier van werken dat die respectvol is, met een prettige begeleiding rondom de mediation die vertrouwd voelt en bekwaam is. En scherpe luisteraar, empathisch en doortastendheid zijn kwalificaties die ik in evaluaties terug krijg.

Sinds 2011 werk ik als mediator, gericht op arbeidszaken en samenwerkings stagnaties: ik ben bijna 40 jaar zelf in rollen van docent tot teamleider en van projectleider tot adjunct-directeur werkzaam geweest, in onderwijs, kunsteducatie, bij de overheid en een commercieel buro. Ik combineer academische kennis met ervaring en relationele strategische inzichten. Op LinkedIn is dat gedetailleerd te vinden, van begin jaren 80 als docent Nederlands aan een ISK tot programmaleider Brede Scholen.

Wat doe ik?

Ik heb tientallen mediations uitgevoerd in de afgelopen jaren, met name op het terrein van samenwerking, gedrag, re-integratie en teamconflicten. Ik heb opdrachten gedaan voor het primair onderwijs, MBO en Universiteit.
Overigens doe ik niet alleen onderwijs mediations, ook voor allerlei andere organisaties en het bedrijfsleven werk ik als mediator (en conflictcoach).

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Tussen twee mensen: ik start altijd met een voorverkenning, door intakes met de betrokkenen. Gemiddeld volgen 3 mediationbijeenkomsten waarbij ik het gesprek door mijn vragen zo begeleid dat ieder gehoord kan worden en er aandacht is voor de behoeften en de belangen. De gesprekken werken effectief naar de kern van de spanningen, en vervolgens oplossingsgericht naar wat nodig is met elkaar. De afronding is vaak een schriftelijke document, maar soms zijn mensen na één gesprek akkoord met mondelingen afspraken.

Voor een team of groep: mediation met een team laat zich lastiger in gemiddelden uitdrukken, de omvang van een bouw-, management- of secretariaatsteam is medebepalend. Sowieso is het stadium van stroeve samenwerking van invloed bij iedere mediation: soms is het al lang gaande, soms is er een incident geweest en soms speelt een reorganisatie of een functioneringsvraag.

Individueel: bent u eerder op zoek naar iemand die u persoonlijk begeleidt in het hanteren van een gespannen situatie of conflict, dan ben ik inzetbaar als uw conflictcoach.
LocatieUtrecht
Telefoon06–1024 8425
Email info@ardiroelofs.nlButton contact
Websitewww.ardiroelofs.nl