VOLG ONS OP:

de mediators

Sandra Elzinga

Specialist in: Oplossingsgerichte mediations en conflictcoaching in het onderwijs. Trainer peermediation

Als MfN geregistreerde mediator heb ik veel ervaring in het bemiddelen van conflicten in het onderwijs en heb regelmatig te maken met organisatorische vraagstukken. Mijn leven lang zit ik in het onderwijs. Op alle niveaus (PO, VO en HO) heb ik gewerkt en in veel verschillende functies en gremia. 

Mijn doel is om het klimaat op school weer inspirerend en uitdagend te maken voor iedereen. Dat is tenslotte de basis voor goed onderwijs. 

Ik ben een professionele en begripvolle mediator die erin slaagt om conflicten op een effectieve manier op te lossen. Mijn aanpak is om zonder oordeel te luisteren, verhelderende vragen te stellen en zo tot de kern van het conflict te komen. Ik geef in een conflict de gelegenheid om helder maken wat er precies opgelost moet worden zodat er snel een positief gesprek ontstaat. Als mediator heb ik daarbij een luisterend oor en een empathische houding. Vaak kunnen we al snel over oplossingen en afspraken gaan praten en de mediation afronden.

Mediation kan op deze manier een positief verschil maken voor leerlingen, docenten, bestuurders maar ook ouders en andere medewerkers op school. 

Als trainer peermediation kan ik samen met mijn collega’s dit traject op een PO of VO school helpen implementeren. Peermediation kan namelijk een effectieve en duurzame oplossing bieden voor conflicten tussen leerlingen. Het helpt leerlingen om hun problemen op te lossen in een open en veilige omgeving, waar ze hun meningen kunnen uiten en luisteren naar elkaar. Deze training kan leerlingen helpen om vaardigheden te ontwikkelen die ze kunnen gebruiken om in het vervolg hun eigen problemen op te lossen. Het wordt vaak gebruikt door scholen in het curriculum voor burgerschapsvorming.

Ook in groepen kan ik als mediator als externe onafhankelijke bemiddelaar een grote rol spelen. Hierbij zijn het verhelderen van rollen van de deelnemers en het vaststellen van gemeenschappelijke doelen belangrijke stappen in het proces. Mooi om de samenwerking weer te herstellen en medewerkers weer te inspireren, zodat ze weer nieuwe mogelijkheden zien met een gezamenlijk doel: goede resultaten en plezier in het werk.

inschrijven nieuwsbrief