VOLG ONS OP:

mediation

Wat is het precies?

Een mediation bestaat uit een aantal gesprekken onder leiding van een onpartijdige, onafhankelijke mediator.
Het doel van dit traject is dat jij met de andere betrokken partij(en) onderling tot een oplossing komt. Daarbij zijn jullie belangen en behoeftes leidend. De gesprekken zijn vertrouwelijk.

Aanpak mediation

Wij hebben de ervaring dat deelnemers aan mediationtrajecten het belangrijk vinden om een keuze te hebben. Daarom brengen wij je in contact met drie mediators. De ene partij kiest drie mediators uit ons bestand van gecertificeerde mediators. Vervolgens kiest de andere partij hieruit de mediator van zijn voorkeur. Zo hebben beide partijen een keuze.

Eerst volgt een intakegesprek. Dit gesprek staat in het teken van kennismaking, in kaart brengen van de problematiek en uitleg over mediation. Jullie tekenen een mediationovereenkomst, waarin onder andere afspraken staan vastgelegd over vertrouwelijkheid.

Daarna volgt een aantal gesprekken met alle betrokkenen, onder leiding van de mediator. Waar gaat het conflict eigenlijk over? En welke behoeften liggen er onder de standpunten? Als alles op tafel ligt en de belangen helder zijn, zoeken jullie, onder leiding van de mediator, samen naar oplossingen waarin jullie je beiden kunnen vinden.

De mediation wordt afgesloten met het schriftelijk vastleggen van de afspraken (indien gewenst).
Deze afspraken zijn bindend.

inschrijven nieuwsbrief