VOLG ONS OP:

de mediators

Marjolein Triest

Specialist in: Mediation

Mijn naam is Marjolein Triest. Ik ben opgeleid als pedagoog en transactioneel analist. Vanuit mijn ervaring in veranderingsprocessen binnen het onderwijs ben ik geïnteresseerd geraakt in mediation.
In mijn interim functies binnen het onderwijs kom ik regelmatig situaties tegen waarbij mediation zeer helpend is. Niet alleen direct als mediator. Ook bij driegende conflicten maak ik veel gebruik van mediation vaardigheden.
Als lid RvT van een onderwijsinstelling in het primair onderwijs houd ik toezicht op het arbeidsgerelateerde beleid. Mijn motto: achter ieder verwijt zit een verzoek!

Wat doe ik
Ik heb veel ervaring in groepsmediation en conflictbemiddeling. Met enige regelmaat ben ik dagvoorzitter of procesbegeleider bij gesprekken tussen groepen mensen. Ik heb opdrachten gedaan binnen PO, VO, Speciaal onderwijs, MBO en HBO.
Door de verschillende conflicten waarin ik mocht bemiddelen heb ik als bijvangst ervaring opgedaan bij gescheiden wegen van ouders. Mijn achtergrond als familie mediator helpt is hier een prettige aanvulling. Mochten er vragen en onduidelijkheden zijn tussen scholen en ouders over hoe om te gaan met informatie recht en plicht bij gescheiden ouders dan denk ik graag mee.

Wat kan ik voor u betekenen?
Mijn specialisme is conflicten tussen ouders en besturen/directies van scholen. Daarnaast doe ik ook conflict bemiddeling en mediation tussen schoolbesturen en medewerkers en medewerkers onderling. Ik geloof dat ieder mens de hulpbronnen in zich heeft om te komen tot oplossingen. Uiteindelijk willen we allemaal het beste. Helaas is het in een conflict niet altijd meer mogelijk om te handelen vanuit het gemeenschappelijke doel. Door ruimte te maken voor de partijen en te luisteren naar elkaars standpunten lukt het in veel gevallen onder mijn leiding weer in gezamenlijkheid op te trekken naar hetzelfde doel.

inschrijven nieuwsbrief