VOLG ONS OP:

de mediators

Marjo

Specialist in: Arbeidsconflicten en samenwerkingsproblemen

Naast mediator en coach ben ik vele jaren werkzaam geweest in het hbo. Ik ben begonnen als docent en later ben ik leiding gaan geven. Van 2008 tot 2012 was ik directeur van Fontys hogeschool Communicatie. Van 2012 tot febr. 2021 was ik directeur van Fontys Hogeschool Journalistiek. Sinds die tijd richt ik me volledig op mijn werkzaamheden als mediator en coach. Door mijn eerdere werkzaamheden in het onderwijs en mijn achtergrond als organisatiesocioloog, heb ik ervaring met het werken met mensen, weet ik hoe makkelijk conflicten ontstaan, heb ik ervaring met het oplossen ervan en het stellen van de juisten vragen.
Als coach ben ik opgeleid door het Coach Trainings Instituut (CTI), aangesloten bij de internationale coachingsfederatie (ICF). 
Ik ben register mediator, geregistreerd bij Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en gespecialiseerd in arbeidsconflicten.


Wat doe ik?
Arbeidsmediation is bij (dreigende) conflicten een aantrekkelijk alternatief in plaats van een gerechtelijke procedure. Als arbeidsmediator ben ik een onafhankelijke bemiddelaar die om te beginnen de communicatie weer op gang brengt. Ik begeleid de gesprekken die gevoerd worden. Iedere partij krijgt ruim de tijd om zijn of haar kant van het verhaal te vertellen. Bij de gesprekken gaat het niet zozeer om wat er is gebeurd als wel om hoe partijen het beleefd hebben. Welke emoties, wensen en belangen een rol spelen. Als mediator zorg ik ervoor dat het proces goed verloopt. Dat partijen naar elkaar luisteren, elkaar uit laten spreken en elkaar respectvol behandelen.

Het grote verschil met bijvoorbeeld een rechter of arbiter is dat een mediator geen standpunt inneemt, geen oplossingen bedenkt, geen beslissingen neemt. Dat doen de partijen zelf en ik, als mediator, begeleid de partijen daarbij. Elke partij doet actief mee en samen zoeken ze naar een creatieve oplossing voor het conflict. Ik kies geen partij, maar blijf onafhankelijk en neutraal. Doordat partijen zelf de oplossing hebt bedacht, past hij beter bij ze dan een besluit van een rechter of arbiter. 

Wat kan ik voor u betekenen?
Is er binnen uw school, bedrijf of team sprake van een conflict? Is er gedoe in het team? Heb je ruzie met je baas of een collega? Haal je geen voldoening meer uit je werk of je leven? Zit je emotioneel vast? Sta je voor een dilemma? 

Daar wil je vast zo snel mogelijk van af. Soms weet je niet hoe je dat moet doen en heb je hulp nodig. Als arbeidsmediator of coach help ik je bij het vinden van een oplossing. Daarbij ga ik uit van vertrouwen en doe ik mijn uiterste best om samen met jou of de betrokkenen de mediation of coaching tot een succes te maken. Ik ga uit van mogelijkheden, kwaliteiten en ambities en leg niet de nadruk op belemmeringen. Die komen wel aan bod maar de focus ligt op de mogelijkheden omdat ik geloof dat dat de motor is voor echte verandering.

inschrijven nieuwsbrief