Conflictcoaching

Zelf effectiever worden in jouw omgang met een conflict

Bij conflict coaching gaat het om bewustwording van je conflictgedrag. Wat is jouw eigen aandeel? Waarom reageer je op de ander zoals je doet? Waar komen die emoties vandaan? Welke behoeften en verlangens zitten daaronder? Welke taal hanteer je, en wat heeft dat voor invloed op het conflict? Wat straal je uit? Hoe zien anderen jou? Ben je in staat over te brengen wat je wilt overbrengen? En als dat niet het geval is, waar ligt dat aan, wat kan er anders?

Coaching gaat over bewustwording, ontwikkeling. Coaching helpt bij zelfreflectie, onder ogen zien hoe het is, waar je tegenaan loopt, wat er beter kan. Coaching helpt je in je kracht te staan, en ook je belemmeringen te leren zien.

Varianten:

    • 1. Er wordt een conflictcoach ingezet die met beide deelnemers één of meer coachingsgesprekken voert. Als deelnemers de nodige inzichten hebben opgedaan, kan overgegaan worden tot mediation. Soms is na een aantal conflictcoachingsgesprekken geen mediation meer nodig.
    •  
    • 2. Gedurende de mediation blijkt dat er van alles speelt op onbewust niveau of in de communicatie, wat de mediation ernstig belemmert. De mediator kan dan voorstellen om met beide deelnemers één of meer aparte conflictcoachingsgesprekken te voeren en daarna de mediation voort te zetten.
    •  
    • 3. Conflictcoaching kan ook los van mediation worden ingezet. Als er een lastige situatie speelt of dreigt en je wilt weten hoe je het best kunt handelen om escalatie kunt voorkomen en tegelijkertijd recht te doen aan het signaal dat er iets niet loopt zoals het zou moeten lopen. 


Wilt u meer weten over conflictcoaching? Wij brengen u graag in contact met één van onze mensen.

“Trainingen van COM vergroten je assertiviteit”

“Versterk je vaardigheden in conflicten”