VOLG ONS OP:

de mediators

Anja Bogaard

Specialist in: onderwijsrecht

Ik studeerde rechten in Amsterdam en werkte als vrijwilliger bij de rechtswinkel omdat ik het belangrijk vind dat rechtsbijstand voor ieder mens beschikbaar is. Daarnaast was ik tijdens mijn studie Gerechtssecretaris in Amsterdam bij de Familiekamer van het Gerechtshof en bij de Rechtbank, sector Kanton. In 1999 ben ik beëdigd als Advocaat te Haarlem. Ook ben ik werkzaam geweest als Bedrijfsjurist bij een Woningcorporatie. In 2014 heb ik de kans gekregen om een mediation opleiding te volgen en thans ben ik als mediator gespecialiseerd in arbeidsmediation en familiemediation en al jarenlang actief als buurtbemiddelaar.

Na een aanstelling aanvaard te hebben als extern vertrouwenspersoon van een aantal PO scholen – nadat ik een opleiding tot gecertificeerd vertrouwenspersoon had afgerond – ben ik het onderwijsrecht ingerold en houd ik mij bezig met onder meer het klachtenrecht, onderwijshuisvesting, contractenrecht/protocollen en sociaal veiligheidsbeleid zoals grensoverschrijdend gedrag.

Ik zet mij graag in voor de onderwijssector om zo mijn steentje bij te dragen aan de kwaliteit van het onderwijs omdat dat uiteindelijk ten goede komt aan het kind. 

Ik ben gecertificeerd mediator van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN-Register) en lid van de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVVMA), Nederlandse Mediators vereniging, de Vereniging voor Onderwijsrecht en het platform voor Christelijke Mediators.

Wat kan ik voor u betekenen?
Als onafhankelijk derde begeleid ik gesprekken (kan ook eenmalig om de lucht te klaren) tussen school en ouders, tussen leidinggevenden en medewerkers, tussen collega’s, school en samenwerkingsverbanden of zorghulpverleners, school en MR, en denk ook aan gesprekken met of tussen leerlingen en externe partners als contractpartners zoals schoonmaakbedrijven of gemeenten, aannemers, verhuurders bijvoorbeeld aivm huisvesting. 

Met behulp van mediationinterventies, tracht ik op een rustige neutrale en gelijkwaardige wijze de betrokkenen hun visie te laten vertellen over wat er gebeurd is zonder dat het gaat om waarheidsvinding, de emoties te de-escaleren, communicatie te herstellen en over en weer begrip te doen laten ontstaan zodat de belangen kunnen worden besproken van waaruit de betrokkenen zelf tot inzichten en oplossingen komen die voorheen nog niet zichtbaar waren vanwege de veelal hoogoplopende emoties die het zicht erop belemmerden. De ervaring is dat op deze wijze een win-win situatie ontstaat, betrokkenen zijn tevreden omdat zij zelf de regie behouden over de inhoud van de oplossing en de kosten en risico’s beheersbaar zijn.

inschrijven nieuwsbrief