VOLG ONS OP:

conflictcoaching

Bij conflictcoaching gaat het om bewustwording van je conflictgedrag. Wat is jouw eigen aandeel? Waarom reageer je op de ander zoals je doet? Waar komen die emoties vandaan? Welke behoeften en verlangens zitten eronder? Welke taal hanteer je en welke invloed heeft dat op het conflict? Wat straal je uit? Hoe zien anderen jou? Ben je in staat over te brengen wat je wilt overbrengen? En als dat niet zo is, waar ligt dat aan? Wat kan er anders?

Conflictcoaching gaat over bewustwording en ontwikkeling. Deze vorm van coaching helpt bij zelfreflectie, het onder ogen zien waar je tegenaan loopt en/of wat er beter kan. Conflictcoaching helpt je in je kracht te staan en ook om je belemmeringen te zien. Je kunt conflictcoaching op verschillende manieren inzetten:

  1. Er wordt een conflictcoach ingezet die met beide deelnemers één of meer coachingsgesprekken voert. Als deelnemers de nodige inzichten hebben opgedaan, kan de volgende stap een mediation zijn. Het kan ook zo zijn dat na een aantal conflictcoachingsgesprekken geen mediation meer nodig is.
  2. Gedurende de mediation blijkt dat er van alles speelt, op onbewust niveau of in de communicatie, wat de mediation ernstig belemmert. De mediator kan dan voorstellen om met beide deelnemers één of meer aparte conflictcoachingsgesprekken te voeren en daarna de mediation voort te zetten.
  3. Conflictcoaching kan ook los van mediation worden ingezet. Bijvoorbeeld als er een lastige situatie speelt of dreigt en je wilt weten hoe je het best kunt handelen om escalatie te voorkomen, terwijl je tegelijkertijd recht wilt doen aan het signaal dat iets niet loopt zoals het zou moeten lopen.

Meer weten?

Meer weten over conflictcoaching? Neem contact met ons op.

inschrijven nieuwsbrief